Release notes v1.0.6: Sporthallen en Speeldagen

Beste Slappshot-enthusiasts!

We hebben weer een gave nieuwe versie voor jullie! Veel zaken die aan de voorkant verbeterd zijn, maar ook heel wat werk aan de achterkant dat we in de toekomst gaan gebruiken.

Versie 1.0.6 (download hem hier) kent de volgende wijzigingen:

Permissies
Allereerst wordt een aantal nieuwe permissies gevraagd.

  • T.b.v. pushfunctionaliteit:
    • System tools: prevent phone from sleeping
    • Your accounts: Discover known accounts, read Google service configuration
  • T.b.v. Google Maps (voor sporthallen):
    • Your location: Course (network-based) location, fine (GPS) location
    • Network communication: Receive data from Internet, view network state

Vanwege deze nieuwe permissies werd de Slappshot niet automatisch geüpdatet. In 1.0.5 werd een meldingsmogelijkheid ingebouwd die ingezet wordt als er een nieuwe versie is waarvoor je naar de Playstore moet. Die hebben we meteen ingezet voor versie 1.0.6.

De volgende nieuwe pagina’s zijn toegevoegd:

Sporthalpagina
De bèta-melding is weg, er staat nu een volwaardige sporthalpagina! Met klikbaar adres, telefoonnummer, e-mailadres en webadres. En niet onbelangrijk, een Google Maps-kaartje waarmee je direct je route kunt bepalen van je huidige locatie naar de hal. Ook heb je alle speeldagen voor deze hal direct bij de hand.

Speeldagen
Elke speeldag heeft nu z’n eigen pagina. Deze kun je bereiken via het toegevoegde Speeldagen-tabje op de Seizoenspagina, Competitiepagina en Sporthalpagina. Ook door te klikken op de datum in een wedstrijdoverzicht kom je op de speeldagpagina van die datum. Je ziet hier alle wedstrijden op alle locaties en hallen op die dag. Let op: het speeldagenoverzicht kan incompleet zijn. De speeldagen worden namelijk afgeleid van de ingeplande wedstrijden.

Clubsoverzicht
De seizoenspagina heeft een nieuwe tab: Clubs. Dit maakt het browsen naar andere interessante informatie nog makkelijker! 

Andere verbeteringen:

Snelkoppelingen op het dashboard
Als derde widget op het dashboard zijn drie snelkoppelingen toegevoegd. Handig als je direct alle wedstrijden van de komende speeldag wil zien of lekker wil gaan browsen door de app.

Fontgrootte

We hebben de gebruikte fontgrootte door de hele app hetzelfde gemaakt. Het was een beetje een rommeltje, en nu oogt het wat rustiger. Over het algemeen is het ook iets kleiner geworden, waardoor er meer informatie op je scherm past. Als je nu nog verschillen in fontgrootte tegenkomt dan is dat de bedoeling 🙂

Minimale Androidversie 2.2
Tot slot hebben we een wijziging moeten doen in de ondersteunde Androidversies. Telefoons met een Androidversie lager dan 2.2 worden niet meer ondersteund. Dit was nodig omdat we functionaliteit zijn gaan gebruiken die door Google niet in de oudere versies bestaat. Dus wij groeien mee 🙂 Deze wijziging treft overigens minder dan 1% van de gebruikerspopulatie van Slappshot..

Veel plezier met de nieuwe versie! Als je opmerkingen, vragen, klachten of complimenten hebt kun je die hier kwijt, of op Twitter, Facebook of direct aan ons persoonlijk.

Jullie Slappshot-team

P.S. Inmiddels staat er al een versie 1.0.7. online na een kleine fix op de snelkoppeling naar de komende speeldag op het dashboard.

Geplaatst in Nieuws, Release notes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*