Floorballwedstrijden in je Google Calendar!

Een van de side-projects van Slappshot is het gebruiken van de NeFUB-API om al je wedstrijden automatisch in je Google Calender te laten verschijnen. Maarten heeft deze te gekke functionaliteit gebouwd en deze wordt al door een aantal mensen naar grote tevredenheid gebruikt ūüėČ

Werking

Zodra er een wedstrijd bekend is voor jouw team(s) wordt deze door de Google Calendar sync meegenomen en in je agenda geplaatst. Dit gebeurt ongeveer één keer per dag. De wedstrijden die in je agenda gezet worden zijn de te spelen en te fluiten wedstrijden door jouw team(s).

 
Geplande wedstrijden (links) en gespeelde (rechts).

Elk agenda-item bevat een korte beschrijving met de wedstrijdgegevens, een link naar de NeFUB-site van die wedstrijd, en een Google Maps link naar de locatie van de sporthal waar gespeeld wordt.

Als een wedstrijd gespeeld is blijft deze in je agenda staan, en wordt deze ge√ľpdatet met de uitslagen (eindstand en periodestanden) en schoten op doel. Ook de doelpunten (en hun makers) van jouw team zijn opgenomen.

Hoe te configureren?

1. Zoek je NeFUB-spelers-id op

  • Via Slappshot: Stel een speler in, en bij het typen van de naam verschijnt in de suggesties achter elke naam een nummer. Dat is het spelers-id.
  • Via NeFUB.nl: Zoek je team op en klik op je naam zodat je bij je spelersstatistieken komt. In de URL staat op het einde: &speler=<nummer>. Dit nummer is je id.
 
Spelers-id opzoeken in Slappshot (links) en op NeFUB.nl (rechts)

2. Voeg URL toe in Google Calendar

Ga in je Google Calender in de zijbalk aan de linkerkant naar het kopje “Andere agenda’s” (onder de mini-agenda en “Mijn agenda’s”). Klik op het pijltje rechts naast de titel.

Kies hier “Toevoegen via URL“.¬†De agenda-URL die je hier invult is:

http://nefub.nl/calendar/games.php?persoon=SPELERSID

Wijzig SPELERSID in die url door het nummer dat je het gevonden bij 1. en klik “Agenda toevoegen”. De wedstrijden verschijnen nu in je agenda.

Veel plezier ermee!

N.B. De agenda-URL werkt ook onder Hotmail. Kies dan “Agenda importeren” en vul bij “URL van de agenda:” de bovenstaande¬†agenda-URL in. Probeer het zelf ook voor andere online agenda-systemen!

Geplaatst in Handleidingen, Side-projects

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*