Release notes iOS v1.3: Engels en nog meer favorieten

Slappshot is nu ook beschikbaar in Engels!

Voorheen kon je alleen teams en spelers favoriet maken, nu kan het ook met vrijwel alles: competitie, poule, speeldag, sporthal.. ga zo maar door.
De favorieten kunnen nu ook naar eigen hand gerangschikt of verwijderd worden in een nieuw scherm.
En alles wat favoriet gemaakt kan worden, kan ook gedeeld worden met bijvoorbeeld teamgenoten. Dit werkt ook in combinatie met Android.

Bekijk je een speellocatie en wil je je GPS navigatie instellen naar het adres? Dat kan nu direct vanaf de kaart. Je hebt de keuze uit Apple Kaarten, Google Maps en Waze, afhankelijk van welke apps je hebt geïnstalleerd.

Geplaatst in Nieuws

Release notes iOS v1.2.1: Bugfix

We hebben een update van de iOS-app live gezet.

Release Notes

Versie 1.2.1 bevat alleen een bugfix.

Slappshot crashte bij de eerste keer opstarten als je de app een tijdje niet had gebruikt.
Na een dag bijvoorbeeld. Dit zal niet meer voorkomen,

Geplaatst in Nieuws

Release notes iOS v1.2.0: Donkere modus

We hebben een nieuwe versie van de iOS-app live gezet.

Release Notes

De wijzigingen in deze versie 1.2.0 zijn de volgende:

Donkere modus

Met de release van iOS 13.0 is het mogelijk om de weergave op Licht of Donker te zetten.
De standaardweergave van Slappshot wordt nu getoond als de lichte weergave is ingeschakeld of als je nog geen iOS 13 hebt geïnstalleerd.
Als de donkere weergave is ingeschakeld wordt Slappshot in een donkere, maar overzichtelijke interface getoond.

Voor beide weergaves wordt nu meer gebruik gemaakt van de standaardkleuren van iOS. In de lichte weergave zie je nu minder grijze achtergronden en ondertitels zijn iets donkerder grijs.

Het teamoverzicht scrollt, draait en ververst nu beter naar verwachting.

In de vorige versie konden alleen de poules van een team scrollen en moest hieraan getrokken worden om vernieuwen te forceren.
Hierdoor was het vaak niet bruikbaar in landscape op kleinere schermen.

Nu kun je het gehele overzicht scrollen en is het even functioneel in portrait als landscape.

Ondertitels voor favorieten

Omdat er veel teams met dezelfde namen maar in verschillende competities zijn, hebben we ondertitels toegevoegd om ze te kunnen onderscheiden.

 

  

Geplaatst in Nieuws

Release notes iOS v1.1.0: Favorieten

We hebben een nieuwe versie van de iOS-app live gezet.

Release Notes

De wijzigingen in deze versie 1.1.0 zijn de volgende:

  • We hebben de mogelijke acties voor het huidige scherm onder één knop gebracht. Je kunt nu van elk scherm terug naar het beginscherm en de instellingen
  • Spelers en teams kunnen als favorieten gemaakt worden, ze zijn dan altijd beschikbaar vanaf het beginscherm
  • Alle overzichten laden efficiënter op de achtergrond en eerder opgehaalde informatie blijft niet steeds opnieuw laden. Wil je toch zeker weten dat je de meest recente informatie hebt, dan kun je het overzicht naar beneden trekken om te verversen.

    

 

Geplaatst in Nieuws

Release notes Android v1.2.0: Uitschuifbaar menu en security

We hebben een nieuwe versie van de Android-app live gezet.

Release Notes

De wijzigingen in deze versie 1.2.0 zijn de volgende:

  • We hebben een menu in de app gezet. Die kun je openvegen als je links aan de rand van het scherm naar rechts swipet. In het menu vind je alle functionaliteit van de app.
  • Slappshot is nu helemaal over op SSL (HTTPS), waardoor we berichten veilig versturen.

Work in Progress: Digitaal Wedstrijdformulier

We zijn het fundament aan het leggen voor een digitaal wedstrijdformulier via Slappshot. Hier zou je nu nog niets van moeten merken in de huidige versie van de app. Hopelijk hier snel meer over.

Voor de iPhone-gebruiker: onze iOS-app

Wist je trouwens dat we voor onze iPhone-gebruikers inmiddels ook een iOS-app hebben uitgebracht? Verwijs je teamgenoten met een iPhone dus snel door naar de App Store.

 

Een goed floorballseizoen toegewenst!

Geplaatst in Nieuws

We hebben iets nieuws: onze iOS-app!

Met veel enthousiasme en gepaste trots presenteren we vandaag de langverwachte en meestgevraagde uitbreiding van je favoriete floorball-app: de iOS-versie van Slappshot! Vanaf nu beschikbaar voor iPhone en iPad.

 

 

Sinds we in november 2012 live zijn gegaan met de Android-versie van Slappshot, is de meestgevraagde feature toch wel een iPhone-variant van de app. Na lang zwoegen is deze versie dan nu ook daadwerkelijk beschikbaar voor floorballend Nederland!

Alle credits gaan naar Jasper Mutsaerts voor zijn doorzettingsvermogen, enthousiasme en toewijding om de iOS-versie voor elkaar te krijgen. In menig vrij (nachtelijk) uurtje heeft hij gezwoegd om de Android app na te bouwen en goed te laten werken op Apple’s devices. Verder ook kudo’s aan Sander voor asset- en UX-ondersteuning en het tienkoppige testteam!

Geplaatst in Nieuws

Release notes v1.1.0: Bugfix en privacypolicy

Een kleine release van Slappshot dit keer. Met twee minor wijzigingen: een bugfix en de toevoeging van de privacypolicy.

Bugfix: crash bij oproepen mixedteam

Bij sommige spelers crashte Slappshot bij het oproepen van het mixedteam. Heel vervelend natuurlijk. We zijn erachter waaraan het ligt en hebben dit gefixed.

Toegevoegd: Privacypolicy

De Google Play Store verplicht sindskort dat bepaalde apps een privacybeleid voeren en dit communiceren op hun site en in de app. Wij moeten hier ook aan voldoen en hebben dus op de configuratiepagina’s een privacypolicy toegevoegd. Hierin kun je lezen hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens. Je kunt de privacypolicy ook terugvinden op deze site: Privacy Policy.

Veel plezier met Slappshot en een fijn uiteinde van het floorballseizoen!

Geplaatst in Nieuws

Update aantal Slappshot-gebruikers

Om maar met de deur in huis te vallen: het aantal gebruikers groeit nog steeds! Hieronder een afbeelding van de gebruikersaantallen sinds het begin van Slappshot, herfst 2012. Je ziet mooi de seizoenen erin terugkomen. Aan het begin van het seizoen groeit het aantal gebruikers flink, en dat blijft doorgaan tot ongeveer april, als de competitie ten einde loopt. In de zomer gaat die terugval door, maar in september schiet het weer omhoog!

Maar de trend is dat we nog steeds groeiende zijn. Hoe zal dat komend seizoen gaan..? 🙂

Geplaatst in Nieuws

Release notes v1.0.9: Recent bezocht en delen van pagina’s

Hoera! Er is weer een nieuwe release! Het is even stil geweest rond het Slappshot-front, maar we zijn weer aan de gang en kunnen jullie nu eindelijk aan de gang laten gaan met een deel van de spullen waar we aan gewerkt hebben.

go.slappshot.nl

Allereerst is het nu mogelijk om pagina’s vanuit Slappshot te delen via Whatsapp / Facebook / Twitter / etc. Hierdoor kun je vrienden of familie snel laten meekijken naar die wedstrijd waar je zoveel gescoord hebt! Of de routebeschrijving naar een sporthal snel delen met je teamgenoten.

Er wordt hierbij een link gegenereerd naar go.slappshot.nl die op alle devices te openen is. Dus ook op je iPhone of laptop werkt deze link!

In de Release notes van de vorige Slappshot-versie lees het volgende over deze deelfunctie:

We nemen een aanloopje naar het eenvoudig delen van al je floorball-content, door één simpele URL te gebruiken. Of je nu die informatie op de NeFUB-site zelf wilt zien, of via de mobiele site http://vasp.nl of natuurlijk in Slappshot. De komende tijd zul je linkjes voorbij zien komen zoals bijvoorbeeld:

Deze leiden je direct naar de content die je graag wil zien! Binnenkort komt dus ook het delen van deze linkjes op je Facebook of Twitter direct vanuit Slappshot.. stay tuned!

Als je een go.slappshot.nl-link ontvangt en je hebt Slappshot geïnstalleerd dan zal deze meteen Slappshot openen. Als je geen Slappshot hebt kun je de link openen op de NeFUB-website of op Vasp.nl, de mobiele webapp die je ook met je iPhone kunt bekijken. Genoeg mogelijkheden dus om alle floorballinfo te bekijken!

Recent bezochte pagina’s

Op het hoofdscherm is een widget toegevoegd waarin alle pagina’s staan die je hebt bezocht. Dus als je snel terug wilt naar die ene persoon, maar je had ‘m nog niet opgeslagen als favoriet, dan is deze nieuwe widget helemaal voor jou!

Verder

Naast bovenstaande onderdelen is ook nog een aantal andere zaken aangepakt / verbeterd:

  • Gewijzigde listitems worden nu gehighlight (er is bijvoorbeeld een speler in je team gewijzigd of er is een wedstrijdevent toegevoegd)
  • Dynamische aftelklok op nog te spelen wedstrijd

Onder de motorkap:

  • Widgetlogica verbeterd (voorbereidingen om widgets zelf te beheren, zoals aan- en uitzetten)
  • Notificaties verder uitgewerkt ter voorbereiding op beschikbaarheid voor en beheer door de gebruiker

Geplaatst in Nieuws

Release notes v1.0.8: Favorieten en secties in lijsten

Het is alweer even geleden, maar met deze nieuwe versie kun je weer lekker vooruit!

Slappshot wordt met deze update naar versie 1.0.8 een stuk gebruiksvriendelijker. De informatie in lange lijsten is een stuk overzichtelijker, en dankzij de nieuwe mogelijkheid om favorieten toe te voegen ben je nog sneller bij de juiste pagina!

Secties in lijsten

Lijsten met wedstrijden, of het nu een programma van een speler, team of club is, een reeks uitslagen of de wedstrijden op een specifieke speeldag, worden een stuk leesbaarder dankzij het toevoegen van secties.

 

Favorieten

Je kunt nu je favoriete pagina’s opslaan! En nog beter: de eerste drie zijn direct zichtbaar op je dashboard. Elke pagina is voorzien van een favoriet-sterretje rechtsbovenin. Als je deze aanklikt wordt de pagina opgeslagen als favoriet. Let op: de tab waar je op dat moment op staat wordt ook onthouden. Als de favoriet kiest vanaf het dashboard of vanaf de pagina waar al je favorieten staan, ga je direct naar de tab vanaf waar je de pagina opgeslagen hebt.

Beheer van favorieten

Je volledige lijst met favorieten vind je via de link op het het dashboard “Alle favorieten”. Op deze pagina kun je eenvoudig favorieten sorteren. Klik daarvoor op de puntjes aan de linkerkant van de regel, houd vast en versleep de favoriet. Verwijderen doe je door de regel naar rechts op links weg te swipen.

Voorbeeld van gebruik favorieten

Stel, je bent een moeder van drie floorballende kinderen. In Slappshot stel je één speler in, waarvan je de komende wedstrijden en recente uitslagen meteen te zien krijgt. En door de favorieten maak je nu eenvoudig linkjes naar de programma’s van je andere twee kinderen! Zie hieronder hoe dat eruit ziet:

Mijn komende en mijn afgelopen speeldag

Op het dashboard zijn twee snelkoppelingen geplaatst naar de eerstvolgende speeldag en de afgelopen speeldag. En dan specifiek die van de ingestelde speler. Dus ook al was er een speeldag van een andere competitie tussen nu en de afgelopen keer dat jij speelde, dan nog wijst de snelkoppeling naar jouw eigen afgelopen speeldag. Handig om de resultaten snel terug te zien van andere teams die die dag speelden!

go.slappshot.nl: korte links naar jouw floorball-content

We nemen een aanloopje naar het eenvoudig delen van al je floorball-content, door één simpele URL te gebruiken. Of je nu die informatie op de NeFUB-site zelf wilt zien, of via de mobiele site http://vasp.nl of natuurlijk in Slappshot. De komende tijd zul je linkjes voorbij zien komen zoals bijvoorbeeld:

Deze leiden je direct naar de content die je graag wil zien! Binnenkort komt dus ook het delen van deze linkjes op je Facebook of Twitter direct vanuit Slappshot.. stay tuned!

Veel plezier met deze nieuwe Slappshot-versie!

Geplaatst in Handleidingen, Release notes